Protestná akcia KOZ bez mimoriadných rušivých momentov

04.06.2003 Celý región

Konfederácia odborových zväzov SR oznámila KR PZ v Prešove konanie protestnej akcie dňa 4.6.2003 v čase od 06.00 h. do 09.00 h. na diaľničnom úseku D-1 Prešo...
Konfederácia odborových zväzov SR oznámila KR PZ v Prešove konanie protestnej akcie dňa 4.6.2003 v čase od 06.00 h. do 09.00 h. na diaľničnom úseku D-1 Prešov-Košice a späť. V súvislosti s uvedeným Vám poskytujeme nasledovnú informáciu:

Protestná akcia začala o 6.00 h. v oboch smeroch. Z Prešova v smere na Košice jazdili 3 vozidla KOZ. Z dôvodu nesprávnej jazdy v jazdných pruhoch a obmedzovaniu ostatných účastníkov cestnej premávky boli odklonení z diaľnice na diaľničnom privádzači smer Lemešany. Súčasne od 6.00 h. jazdili 4 motorové vozidlá v smere z Košíc do Prešova. Z tých istých dôvodov boli odklonení vodiči vozidiel označených KOZ na privádzači v smere Drienov. Následne vodiči pokračovali v jazde od privádzača Lemešany do Košíc. Po ich návrate po diaľnici z Košíc na diaľničný privádzač Drienov sa obe skupiny spojili a vytvorili skupinu 7 vozidiel označených KOZ, ktoré následne 3 krát prešli diaľničný úsek Košice, privádzač Drienov. V smere do Košíc jazdili po komunikáciách vedúcich cez priľahlé obce. Ukončená akcia bola o 9.00 h.

V priebehu protestnej akcie bolo zistených a zadokumentovaných 19 priestupkov, z toho bol jeden vybavený v blokovom konaní (cyklista), 8 priestupkov bude oznámených na prejednanie príslušným ODI OR PZ a 10 priestupkov bolo vybavených dohováraním.

Počas konania protestnej akcie nedošlo k žiadnej dopravnej nehode a neboli zistené žiadne mimoriadne udalosti.
(Magdaléna Fečová - hovorkyňa KR PZ v Prešove)
 

Vyberte región